Geniet van tijdloze schoonheid in het Gallo-Romeins Museum!

Vrouwelijke pop, 300-400 n.Chr. © Museo de Albacete.

Vrouwelijke pop, 300-400 n.Chr. © Museo de Albacete.

Wist je dat de Romeinen al met haargel experimenteerden? Dat ze kauwgum gebruikten voor een frisse adem? Dat Romeinse meisjes met ‘barbies’ speelden? Dat er make-up was in ‘wegwerpverpakking’?

Mooi zijn of willen zijn: we zijn er dagelijks mee bezig. Maar wat betekent schoonheid? Zijn de idealen van vandaag dezelfde als in de tijd van de Romeinen? Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren presenteert tot 30 juni ‘Timeless Beauty’. Een niet te missen expo over de schoonheidsidealen van de Romeinse vrouw.

Eeuwenoude objecten, educatieve filmpjes

Kunstfotografie van Marc Lagrange, gecombineerd met citaten van Romeinse schrijvers. Educatieve filmpjes die tonen hoe Romeinse vrouwen zich verzorgden, maquilleerden … Moderne vrouwen die vertellen hoe ze hun lichaam beleven. Marmeren bustes, Romeinse ‘barbiepoppen’ en Venusbeeldjes … Nooit was schoonheid zo tijdloos, zo beklijvend.

 Vogelvormig flesje met restanten van make-up, 15-40 n.Chr. © Museum Het Valkhof, Nijmegen.

Vogelvormig flesje met restanten van make-up, 15-40 n.Chr. © Museum Het Valkhof, Nijmegen.

Aphrodite. Marc Lagrange, 2013.  © Atelier Lagrange.

Aphrodite. Marc Lagrange, 2013.  © Atelier Lagrange.

Kindvriendelijke expo mét workshop

Timeless Beauty is ook superleuk voor kinderen. Een speelse audiogids kadert de fotografie, eeuwenoude gebruiksvoorwerpen en filmpjes voor jonge bezoekers. In een boeiend atelier maken ze een selfie zoals de Romeinen dat deden. Onder begeleiding. Hun selfie krijgen ze mee naar huis.

 

 

 

 

 

 

foto vanop de tentoonstellingKinderen tijdens de workshop romeinse selfieRomeinse selfie

De kunstfotografie van Marc Lagrange

In 2015 overleed de Belgische kunstfotograaf Marc Lagrange na een dramatisch ongeluk. Hij liet ons prachtige werken na. Timeless Beauty brengt vijftig sensuele portretten samen. Deze moderne kunstwerken krijgen extra betekenis in combinatie met Romeinse citaten en eeuwenoude objecten.


Workshop ‘Natuurlijk Mooi’

Jezelf inwijden in Romeinse lichaamsverzorging? Vul je rondleiding aan met een leuke workshop. Je werkt met natuurlijke oliën en kruiden en maakt heerlijk geurende handcrèmes en lotions, efficiënte peelings en scrubs. Een professionele gids begeleidt je.

22 en 23 april organiseert het Gallo-Romeins Museum in samenwerking met stad Tongeren een Timeless Beauty weekend.
De tentoonstelling duurt tot 30 juni 2017.

Tot binnenkort in het Gallo-Romeins Museum!