Voorjaarstentoonstelling Casa Romana

Over twee weken opent in het Rijksmuseum van Oudheden de grote voorjaarstentoonstelling Casa Romana. Ik nodig u van harte uit voor de persontvangst op dinsdagmiddag 23 mei 2017, met een korte introductielezing en een rondleiding door de expositiezalen, tussen 13.00 en 15.00 uur.

 

Casa Romana  – wonen in het antieke Rome

Twaalf momenten van de dag in een luxe Romeinse stadsvilla, in twaalf Romeins gestileerde scènes. Van ochtendrituelen tot en met slaapkamergeheimen, in meer dan 700 m² tentoonstellingszaal op de eerste verdieping. Te zien zijn zo’n 800 voorwerpen uit de eigen collectie en bruiklenen van talrijke musea, designers, kunstenaars, antiquairs en verzamelaars.

Klassieke archeologie gaat in Casa Romana moeiteloos samen met kunst uit recentere tijden en modern design, met een knipoog naar de Romeinen of geïnspireerd op de Oudheid. Zo prijken Romeinse beelden in het atrium naast een stoel van designstudio Tjep. Vanuit het eetvertrek met Romeinse mozaïeken ziet u impressies van de romantische binnentuinen van tuinarchitect Piet Oudolf en schilder Alma Tadema. In de keuken staat Romeins vaatwerk zij aan zij met 3D geprinte vazen van Olivier van Herpt.

Zie ook het bijgaande persbericht.
PERSBERICHT Tentoonstelling Casa Romana_zomer 2017
Programma dinsdag 23 mei 12.30 uur

Uitreiking persmap en publicatie; koffie/thee/broodje in het Museumcafé

13.00 -15.00 uur

  • Welkomstwoord door Wim Weijland, directeur Rijksmuseum van Oudheden
  • Korte inleiding over Casa Romana door prof. dr. Ruurd Halbertsma, Rijksmuseum van Oudheden
  • Rondgang over de tentoonstelling, gelegenheid tot het stellen van vragen, interviews en het maken van opnamen.
  • U kunt de zalen ook op eigen gelegenheid bezoeken, al dan niet met een audiotour.  Het museum sluit om 17 uur.

 

Museumconservatoren prof. dr. Ruurd Halbertsma en dr. Annemarieke Willemsen werkten voor Casa Romana nauw samen met o.a. prof. dr. Eric Moormann, dr. Stephan Mols (Radboud Universiteit) en dr. Gemma Jansen, specialisten op het gebied van Romeins woonhuizen in Pompeiï en Rome. Zij beantwoorden uw vragen in de tentoonstellingszalen.

 

Beeldmateriaal en meer persteksten staan op www.rmo.nl/pers. Vanaf 23 mei zijn er ook foto’s van de tentoonstellingszalen.

 

Aanmelden voor de persontvangst kan via s.verberk@rmo.nl of 071-5 163 164.

Uiteraard kunt u ook bellen of mailen voor het maken van een afspraak op een ander moment.

De tentoonstelling loopt tot t/m 17 september